MINUNEA

R. J. Palacio este graficiană și locuiește în New York. A conceput designul mai multor coperte ale unor cărți scrise de alții până când a scris propria carte. “Minunea” este romanul de debut al autoarei, o carte ce a urcat în topuri în timp record și care stă la baza filmului ce a avut premiera la sfârșitul anului 2017, cu Julia Roberts și Owen Wilson.
August Pullman este un băiețel de zece ani, care a avut neșansa să se nască cu un defect fizic extrem de evident, astfel că până la această vârstă a suferit nenumărate intervenții chirurgicale. Încercând să îl protejeze de reacțiile celorlalți, iubitorii lui părinți îl educă acasă, însă într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la școală. Înarmat cu o imaginație bogată, cu inteligență, multă bunătate și curaj, dar și cu mult umor, băiatul își depășește treptat timiditatea și teama de a nu fi respins și reușește chiar să își facă prieteni. Toate greutățile pe care le întâmpină odată cu integrarea socială a acestuia vor emoționa cititorul și îl vor face să empatizeze cu eroul cărții.
Autor

R. J. PALACIO

Editura

Arthur

Locul și anul publicării

București, 2013

Romanul lui R. J. Palacio promovează adevăratele valori umane, mesajul fiind acela că trebuie să privim dincolo de aspectul fizic și să găsim astfel darurile speciale pe care fiecare ființă le deține.
Cartea este structurată pe opt părți, fiecare dintre acestea fiind redată din perspectiva unui alt personaj care expune din punctul său de vedere povestea lui August. Eroul însuși devine povestitor pe parcursul romanului.
„Nu judeca după aparențe” pare să fie ideea de la care pornește R. J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiței din „Micul Prinț”, ce stă drept moto pentru una dintre părțile romanului: „Iată secretul meu. E foarte simplu: nu poți vedea bine decât cu inima. Esențialul e invizibil pentru ochi.”
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.