FIICA CEASORNICARULUI

Kate Morton este o scriitoare australiancă, născută în 1976, ale cărei cărți s-au bucurat de succes în rândul publicului, fiind de asemenea și premiate. Dintre cele mai cunoscute titluri amintim: „Casa de la Riverton”, „Grădina uitată”, „Orele îndepărtate” sau „Casa de lângă lac”.
„Fiica ceasornicarului”, roman apărut în 2019, a fost nominalizat la Indie Book Awards Australia, devenind în scurt timp bestseller internațional.
În vara anului 1862, artiștii din Frăția Magenta, însoțiți de muzele lor, sunt invitați să creeze și să se bucure de libertate la Birchwood Manor, casa mult iubită a lui Edward Radcliffe de pe malul Tamisei. Edward e cel mai strălucit dintre ei, cel mai entuziast, cel mai hotărât să sfideze prejudecățile epocii. Dar în scurtă vreme viața și cariera lui vor fi distruse deoarece, spre sfârșitul șederii lor, o femeie este împușcată, o alta dispare, iar o neprețuită bijuterie de familie este de negăsit.
Autor

KATE MORTON

Editura

Humanitas

Locul și anul publicării

București, 2019

O sută cincisprezece ani mai târziu, Elodie Winslow, o arhivistă londoneză, dă din întâmplare peste o geantă veche, în care găsește carnetul de schițe ce pare să fi aparținut unui pictor victorian și fotografia unei tinere de o frumusețe aparte. Printre desenele din carnet, unul anume îi atrage atenția: o casă cu două frontoane, așezată la cotul unei ape, care i se pare neobișnuit de familiară. Pentru a putea descoperi care este legătura ei cu Birchwood Manor sau ce are să îi transmită femeia din fotografie, Elodie va trebui să asculte vocea fiicei ceasornicarului, Birdie Bell.
„Fiica ceasornicarului” e un roman cu multiple ramificații, în care se întâlnesc lumi dintre cele mai diverse – pungașii din Covent Garden în Londra secolului XIX, lumea muzicală din secolul XX, înalta societate în diferite perioade, o mișcare artistică din epoca victoriană, tranșeele Marelui Război. Kate Morton construiește un roman pasionant nu numai prin dozarea suspansului, ci și prin forța personajelor și finețea detaliului.
„Kate Morton explorează istoria întrețesută a oamenilor și a locurilor. Pe lângă dragoste – nu numai iubire în sens romantic, ci și dragoste părintească și de frate – și pierdere, povestea, formidabil spusă de Morton, e prilej de reflecție asupra artei, trădării și asupra felului în care vieți adevărate și locuri reale se pot preschimba în timp, până ajung să capete aură de legendă.” – Publisher՚s Weekly
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.