ALEEA CU LICURICI

Kristin Hannah s-a născut în 1960, în California, Statele Unite ale Americii. Aceasta a scris numeroase romane de-a lungul carierei sale, multe dintre ele devenind bestselleruri.
“Aleea cu licurici” este un roman sentimental care abordează din punct de vedere tematic prietenia. Autoarea mărturisește faptul că multe din întâmplările cărții sunt inspirate din viața ei: adolescența în anii ՚70, muzica pe care tinerii o ascultau atunci, visurile unei absolvente de liceu, năzuințele de împlinire profesională și personală, fatalul cancer la sân de care a suferit mama ei…
Primele pagini ale romanului ne-o prezintă pe Tully, o fetiță crescută de bunica ei, deoarece mama acesteia are probleme cu alcoolul și drogurile. La vârsta de 14 ani, fata va fi luată de mama ei și ambele vor trăi pentru o vreme într-o casă la țară, unde Tully o întâlnește pe vecina ei, Kate, o fată cuminte care la prima vedere nu se remarcă prin nimic. Cele două se apropie foarte mult și devin cele mai bune prietene.
“Li se spunea fetele de pe Aleea cu licurici. Asta a fost cu mult timp în urmă, să tot fie vreo treizeci de ani, dar acum, stând în pat şi ascultând furtuna care făcea ravagii afară, i se părea că totul s-a petrecut ieri.”
Autor

KRISTIN HANNAH

Editura

Lider

Locul și anul publicării

București, 2010

Atunci când mama lui Tully este arestată, fata ajunge să fie crescută de familia prietenei sale, iar cartea continuă povestea vieții celor două prietene care își urmează cursul firesc. Temperamentul diferit al acestora, faptul că Tully optează pentru o carieră în televiziune, iar Kate pentru o familie împlinită le separă pe tinerele protagoniste ale cărții. Există însă un moment când cele două vor avea nevoie mai mult ca oricând una de cealaltă.
Mesajul romanului lui Kristin Hannah este unul pe cât de simplu, pe atât de emoționant: „când ai un necaz, când simți că lumea s-a strâns ca un clopot sufocant în jurul său, descarcă-ți sufletul în fața unui prieten. Alinarea te va învălui negreșit.”
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.