Brené Brown este doctor în asistență socială și profesor cercetător la Graduate College of Social Work din cadrul Universității din Houston. Și-a petrecut ultimii douăzeci de ani studiind curajul, rușinea, empatia și este autoarea a cinci cărți, dintre care ultimele patru au fost cotate bestselleruri de către cotidianul “New York Times”.
Pe lângă „Îndrăznește să conduci”, în limba română au mai apărut „Curajul de a fi vulnerabil” și „Curajul în sălbăticie”. Discursul ei de la conferințele TED Houston, „The Power of Vulnerability”, a adunat peste 35 de milioane de vizualizări, numărându-se printre primele cinci discursuri TED din întreaga lume.
Autor
Brené Brown
Editura
CURTEA VECHE
Locul și anul publicării
București, 2019
„Îndrăznește să conduci” este structurată pe patru păți: „Confruntă-ți vulnerabilitatea”, „Trăiește-ți viața în raport cu propriile valori”, „Îndrăznește să ai încredere” și „Învață să te ridici” și prezintă punctul de vedere al autoarei cu privire la ceea ce te poate transforma într-un lider curajos. Volumul are la bază numeroase studii făcute de Brené Brown de-a lungul anilor și tratează principii pe care le-a abordat și în celelalte cărți ale sale, având permanent în vedere propria experiență. Cartea prezintă, printre altele, cum poate fi folosită vulnerabilitatea ca avantaj. Acceptarea acesteia însemnă curaj și autenticitate. De asemenea, rușinea este privită de autoare ca un sentiment ce îți transmite permanent că nu ești suficient de bun. Depinde de noi dacă o folosim sau nu în avantajul nostru.
Empatia este un alt concept abordat în această carte, care din punctul de vedere al autoarei nu înseamnă conectarea la o anumită experiență, ci la emoțiile care o definesc. Pentru a fi capabili de empatie trebuie să vedem lumea așa cum o văd ceilalți, să nu judecăm, să înțelegem sentimentele acelei persoane și să fim capabili să-i comunicăm că înțelegem acele sentimente.
Vulnerabilitatea, rușinea, încrederea, empatia, toate pot face dintr-o persoană un lider curajos și asumat, dacă acesta își trăiește viața în acord cu propriile valori, asumându-și responsabilitatea pentru găsirea potențialului din oameni și idei, având curajul de a-l dezvolta.
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.