Orașul ca moștenire pentru viitor vol. I

Photography | Motion

Orașul ca moștenire pentru viitor, clădiri de patrimoniu – Album foto-documentar

“Orașul ca moștenire pentru viitor, clădiri de patrimoniu – Album foto-documentar” este prima lucrare de acest gen despre casele de patrimoniu din Brăila.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 59.105 lei, iar durata de implementare este de șase luni * Proiectul este realizat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – Filiala Brăila și finanțat de Consiliul Județean Brăila.

Clădirile de patrimoniu impresionante existente în Brăila, în zona veche a orașului sunt o adevărată atracție locală. Deşi există lucrări care prezintă aspecte legate de arhitectura şi casele din Brăila, volumul de faţă este inedit pentru că descrie o parte dintre clădirile vechi cu date şi imagini sub forma unui album. Proiectul “Orașul ca moștenire pentru viitor, clădiri de patrimoniu – Album foto-documentar” realizat în parteneriat de Consiliul Județean Brăila și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – Filiala Brăila își propune să realizeze un album foto deosebit din punct de vedere grafic, dar și documentar, care să conțină informații despre o parte dintre aceste clădiri și valoarea lor istorică.

PROIECT

Orașul ca moștenire pentru viitor

BENEFICIAR

Publicul larg

OBIECTIV

Promovarea orașului Brăila

DISTRIBUIE

Obiectivele urmărite prin acest proiect vizează: promovarea patrimoniului arhitectural și a imaginii orașului Brăila, consolidarea identității culturale brăilene prin produse editoriale de calitate, promovarea turismului cultural în centrul istoric al orașului, atragerea atenției asupra necesității protejării și conservării acestui patrimoniu arhitectonic unic.

Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România  – Filiala Brăila continuă să îşi aducă contribuţia la dezvoltarea culturală a oraşului Brăila realizând proiecte editoriale inedite. După editarea primei monografii a comunităţii ruşilor lipoveni din Brăila, continuăm colaborarea cu domnul profesor Ioan Munteanu şi, în toamnă, ne propunem să aducem în atenţia brăilenilor o altă carte deosebită. Este vorba despre un album foto-documentar cu înaltă ţinută grafică, bazat pe o cercetare riguroasă, despre o parte din casele pline de istorie ale Brăilei. Este un proiect de suflet care ne dorim să trezească interesul pentru istoria şi memoria culturală locală nu numai a brăilenilor, dar şi a tuturor celor care sunt interesaţi de Brăila. Dorim ca această carte să devină un sprijin al asociaţiei noastre în competiţia Brăila 2021 – Capitală Europeană a Culturii”, spune Corina Ciuraru, manager de proiect.

 

Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Județean Brăila va contribui cu 50.000 lei, reprezentând 84,6 % din costul eligibil total al proiectului care se ridică la 59.105 lei. Proiectul cultural generos va fi gata în șase luni. Volumul va fi un excelent album al gloriei trecute a unui oraș care deține un număr considerabil de clădiri de patrimoniu. Ca de obicei, așa cum s-a întâmplat cu orice proiect al ANBPR-Filiala Brăila, Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila susține acest demers editorial și încurajează orice inițiativă care promovează lectura, biblioteca publică și profesia de bibliotecar.